Når:lørdag 3. november 201803.11.2018 kl. 17:45
Hvor:Stavanger Konserthus, Fartein Valen
Dirigent:Garry Cutt

I årets Siddis Brass markerer Krohnengen Brass Band og dirigent Garry Cutt med sitt program «A time for reflection, a time for peace» at det nå er 100 år siden 1. verdenskrigens slutt. Vi vil høre musikk som gir refleksjoner til krig, med alt en krig innebærer.

Programmet begynner med 633 Squadron som skaper en stemning av optimisme, håp og pågangsmot, før Shenandoah gir oss tid til ettertanke og refleksjon; her under framførelse av soloeuphonium, Jannicke Ellingsen. Den lystige The Girl I Left Behind Me er en gammel folkemelodi og ble sunget av de britiske soldatene under 1. verdenskrig for å styrke moral, og for å gi en følelse av brorskap og optimisme. Krigssangen følges av en tid for et pusterom i trygge omgivelser, der vi skal høre kornettsoloen Silver Threads Among the Gold; framført av Henning Anundsen. Denne er etterfulgt den festelige Freikugeln, en polka fylt med fart, fest og moro.

KBB avslutter programmet med A Manchester Tale, som tar oss tilbake til den brutale bombingen av Manchester under 2. verdenskrig. Dette stykket åpner som en solskinnsdag, en dag som starter som alle andre dager og livet blomstrer. Etterhvert kommer det en kald skygge over byen, fly-sirenen går av og bombingen starter. Glede, håp, sorg, frykt og respekt. A time for reflection, a time for peace.

KBB spiller i Fartein Valen (Stavanger Konserthus) 3. november kl. 17:45.

For de som ikke skal til Stavanger denne helgen kan man også høre Krohnengen Brass Band, Krohnengen Old Star og Krohnengen Skoles Musikkorps i Lungegaarden Kulturarena, onsdag 31. oktober kl. 19:00.

Vel møtt!