Knarvik Skulekorps og KBB tester formen

Lørdag 20. juni kl. 10:20 entrer Knarvik Skulekorps scenen i Stavanger under årets NM for brass band. Tirsdag 16. juni kl. 19:30 inviterer vi dem til Meyermarken Bydelshus for å prøve ut NM-formen. Korpset stiller som vanlig i 1. divisjon, og ledes av sin nye dirigent og tidligere kornettist i KBB, Sturle Berntsen.

Les mer

Utekonsert på Moldegaard i Os

I samarbeid med Os Hagelag arrangerer Krohnengen Brass Band utekonsert på Moldegaard, førstkommende søndag 07.06. kl 13.30. Konserten har etterhvert blitt en tradisjon og korpset gleder seg hvert år til å spille i vakre omgivelser ved Bjørnefjorden. På det rikholdige repertoiret står mer og mindre kjente brassband-stykker i tillegg til at korpset også stiller med gjestevokalister.

Les mer

Jubileumstur til Spania

Krohnengen Brass Band ble stiftet i 1969 og feirer med det 40 år i år. Som en del av årets feiring reiser KBB på turne til Spania 24.- 28. juni. Onsdag bærer det til gamlebyen i Altea. Altea er uten tvil en av de peneste småbyene på Costa Blanca. Gamlebyen har brostensbelagte trange gater som leder opp til kirkeplassen med sin berømte blå kuppel, og det er foran denne kirken KBB spiller sin første konsert på turen.Torsdag går turen til kulturhuset i Elfas del Pi og en konsert sammen med brassensemblet Just Brass. De startet for ti år siden og var originalt en brasskvartett. Bandet har i de senere år utvidet, og er nå 18 medlemmer. De blir ledet av Gordon Higginbottom, som også arrangerer og komponerer det meste av ensemblets musikk. Sjekk fortløpende oppdateringer fra turen på http://www.twitter.com/krohnengen!

Les mer

Krohnengen Brass Band deltar på Festspillene.

Lørdag 23. mai kl. 18 kan du oppleve Jan Magne Førdes «Drum & Brazz» under Festspillenes OiOi-festival i et spektakulært show på Torgalmenningen. Byrommet blir en konsertsal hvor The Brazz Brothers sammen med ca. 50 musikere fra Krohnengen Brass Band, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, Manger Musikklag, Kleppe Musikklag og Flesland Musikklag blir spredt rundt på plassen, på hustak og i vinduer.

Les mer

Solistkonsert med Krohnengen Brass Band

Et av korpsets årlige konserter er Krohnengen Brass Bands solistkonsert. Vi ønsker med denne konserten å invitere unge korpsmusikanter fra Bergensområdet til å spille med oss.

Les mer

Forberedelsene til vårens store loppemarked er igang

KBB er i full gang med å forberede vårens store loppemarked. Vi trenger store og små lopper som vi kan presentere på Rothaugen Skole 25. og 26. april.

Les mer

KBB ansetter Gary Peterson og Selmer Simonsen

Solotrompeteren i BFO, dirigenten og komponisten Gary Peterson er ansatt som ny sjefdirigent for Krohnengen Brass Band fra neste sesong. Avtalen har en varighet på tre år. Stavanger Brass Bands faste dirigent gjennom 9 år, Selmer Simonsen, blir Krohnengen Brass Bands nye faste dirigent. Simonsen vil pendle mellom Stavanger og Bergen for å dirigere KBB.

Les mer

Krohnengen til Sogn og Fjordane

Lørdag 28. mars setter Krohnengen Brass Band nesen mot Florø og spiller i Flora Samfunnshus kl 18.00. Med på konserten er Florø Tubakvartett, bestående av blant annet tidligere KBB-tubaist Torgeir Halvorsen. Søndag går turen sørover igjen, med et stopp i Dale for å spille konsert i ungdomshuset Trudvang kl. 16.00. Med på denne konserten er medlemmer fra Hyllestad Musikklag og Flekke og Straumsnes Musikkorps, samt Dale Musikkorps under ledelse av Ole Jakob Nedrebø, også en tidligere KBB-tubaist.

Les mer

Krohnengen Brass Band deltar på Borealis 09

KBB deltar på den store åpningskonserten til samtidsmusikkfestivalen Borealis tirsdag 24 mars kl. 18.45 på Bergen Travpark. KBB skal sammen med Forsvarets Musikkorps Vestlandet og Erlend Aagaard-Nilsen fremføre Knut Vaages nye verk «Collage Spectacular!». I fjor ble KBB invitert av den største kulturfestivalen i Norden, nemlig Festspillene i Bergen, til å produsere og spille en konsert, og i år er korpset altså invitert til å delta på en av de viktigste og mest spennende samtidsmusikkfestivalene, Borealis 09.

Les mer

KBB og DnB NOR Finans fortsetter samarbeidet

Krohnengen Brass Band og DnB NOR Finans i Bergen inngikk forrige sesong en betydelig sponsoravtale med ett års varighet. Vi er veldig glade for at vi nå midt oppe i finanskrisen er blitt enige om å forlenge kontrakten.

Les mer

6. plass til Krohnengen Brass Band

Vi var stort sett fornøyde etter helgens 2 fremføringer i Grieghallen, men «stort sett» er ikke godt nok til palleplass i disse dager. 6. plassen kom dermed ikke som en overraskelse lørdag kveld.

Les mer

Få med deg årets NM – live på internett

Hvis du ikke kommer deg til Bergen i helgen er det like fullt mulig å få med deg årets NM for Brass Band. NRK Hordaland overfører live fra Grieghallen både fredag og lørdag.KBB går på scenen lørdag kl. 16:35. Se sendingen her… Andre lenker:Intervju med korpsets nestleder på NRK Hordaland (video)NRKs forhåndsomtale av sendingenTine Thing Helseth, Espen Selvik og Linda Eide blogger live fra Grieghalle 

Les mer

Før-NM konserter med Krohnengen Brass Band

Vi er godt i gang med oppkjøringen til NM 2009, og som vanlig har du mulighet til å høre korpset fremføre sitt NM-program før mesterskapet går av stabelen. Korpset ledes i år av Ray Farr, og datoene for konsertene er lørdag 31. januar og onsdag 4. februar.

Les mer

Statistikk viser at…

Litt statistikknerd ? Synes du NM for Brass Band er like mye idrett som musikk ? Liker du plasseringer, poenger og snitt ? Da er dette artikkelen for deg ! Her er et lite skråblikk på Krohnengen Brass Bands NM-statistikk. Visste du f.eks. at KBB har vært på pallen 10 ganger siden 1990. Det gir oss en plass blant de tre beste i mer enn halvparten av NM-konkurransene siden vi vant i 1990.

Les mer

Talentutviklingsstipend til KBBs Trond Gjelsten Dale

– Det mangler ikke på talenter i Bergen, sa en stolt kulturbyråd Henning Warloe da han delte ut 100.000 kroner i stipend til ti unge talenter, deriblant vår egen Trond Gjelsten Dale. Bergen Kommunes Talentutviklingsstipend går til ti unge utøvere innen musikk, teater, scenekunst og visuell kunst.

Les mer

Julejazz på Hurtigruten

Fem år med fulle hus, åpen bar, uttallige gjesteartister, funk, soul, pop og jazz! Julejazzen til Krohnengen er blitt en hardtsvingende tradisjon før jul, og i år avholdes den på Hurtigruten med Olav Dale i trippelrollen som dirigent, arrangør og saksofonsolist, og med den talentfulle Anne-Sophie Endresen som sangsolist.

Les mer

Julenatt i Sandvikskirken

Søndag 14. desember kl. 19:00 inviterer vi til et lite avbrekk i julestria. Vi holder julekonsert i Sandvikskirken og gjester i år er velkjente Bergen Operakor ledet av Anne Randine Øverby.

Les mer

4. plass til KBB i Siddis Brass

Årets Siddis Brass er overstått for denne gang, og Krohnengen Brass Band reiste hjem med en vel fortjent 4. plass. Korpset var særs fornøyd etter fremførelsen, og at vi da ikke nådde opp på pallen er mindre viktig. Manger Musikklag stakk av med en fortjent 1. plass. Les dommerkommentarer og få med deg video av korpsets «bjellegutter». 

Les mer

All Night Long – Siddis Brass 2008

KBB med trompeter, mellofoner, marching-baritoner og flugaboner i Siddis Brass  (31/10 – 2/11 2008).

Les mer

Hør KBB under BrassWind 2008

Helgen 26.-28. september arrangeres Brasswind 2008 i Logen Teater, og lørdag 27. september kl. 17:00 kan du høre KBB fremføre Ragnar Søderlinds «Funeral Prelude», Ørjan Matres «Paradoxical Leftovers» (4 satser) og Øyvind Lyslos «Imbrassible».

Les mer

KBB representert i British Open

Hildegunn, KBB’s principal, deltok lørdag 13.09 med Kirkintilloch Band i den mest prestisjetunge konkurransen i Storbritannia, British Open.

Les mer

KBB på Balkanfest Evanger

Lørdag 30. august var KBB invitert til å spille på Balkanfest Evanger. Festivalen på lille, men sjarmerende Evanger ble akkurat det KBB’s egen Børge Styve med familie og venner hadde håpet på.

Les mer

Sesongen 2008/2009 nærmer seg

Årets sesongstart nærmer seg med stormskritt. KBB fyller 40 år i sesongen 2008/2009 og dette skal naturligvis markeres med brask og bram.

Les mer

© 2023 KBB

Toppen ↑