Sesongavslutning

Etter en hekstisk sesong tar vi snart sommerferie, etter utekonsert på Moldegård på Os på søndag kl. 13:30

Les mer

KBB og DnB NOR Finans på lag

Krohnengen Brass Band inngår en betydelig sponsoravtale med DnB NOR Finans i Bergen. KBB er både stolte og glade over å ha en så seriøs og stor bedrift som DnBNOR Finans med på laget, og ser avtalen også som et kvalitetstempel på KBB’s egen organisasjon.

Les mer

KBB representert i European Youth Brass Band

Eirin, KBBs solohornist, representerte KBB under årets europamesterskap for brassband i Stavanger i helgen (2. – 4. mai 2008). Hun var en av førti unge talenter fra hele Europa utvalgt til å spille i European Youth Brass Band (EYBB).

Les mer

Brass Encounters

Opplev to av landets ledende brassband med to av verdens beste messingsolister i et fyrverkeri av en konsert under Festspillene i Bergen 2008. Krohnengen Brass Band med Øystein Baadsvik (tuba) og Stavanger Brass Band med Frank Brodahl (trompet) inviterer til en forrykende kveld med salsa, bolero, tango og techno.

Les mer

Slagverksparken oppjusteres

Krohnengen Brass Band har i alle tider vært kjent for stabile og velspillende slagverksgrupper. For tiden er det Oddvar, Svein og Trond som trakterer de mange instrumentene bakerst i korpset. Utstyret slagverkerne i KBB har hatt tilgjengelig har tidligere vært av varierende kvalitet. Siste årene har korpset derfor satt inn ekstra ressurser for å oppgradere slagverksparken. Nå er vi nesten i havn!

Les mer

Besøk vårt loppemarked 5. og 6. april!

KBB er i full gang med å forberede vårens store loppemarked som går av stabelen på Rothaugen Skole 5. og 6. april.

Les mer

Krohnengen Brass Band på pallen igjen!

For 2. året på rad inntar korpset pallen under NM for Brass Band, denne gangen med en vel fortjent 3. plass. Konkurranseplasseringene de siste årene bekrefter at KBB er tilbake der de hører hjemme; i toppen av elitedivisjonen.

Les mer

Statistikk viser at…

Litt statistikknerd ? Synes du NM for Brass Band er like mye idrett som musikk ? Liker du plasseringer, poenger og snitt ? Da er dette artikkelen for deg ! Her er et lite skråblikk på Krohnengen Brass Bands NM-statistikk. Visste du f.eks. at KBB har vært på pallen ni ganger siden 1990. Det gir oss en plass blant de tre beste i nøyaktig halvparten av NM-konkurransene siden vi vant i 1990.

Les mer

VOICE & TUBA

Én tuba, én stemme – tre uttrykk Fredag 14. mars kl. 20.00 inviterer Krohnengen Brass Band til konsert i Logen Teater. Tubasolist Eirik Gjerdevik gir oss to forskjellige uttrykk gjennom Philip Sparkes «Tuba Concerto» og Lars Erik Gudims «Tuba Libre». Et tredje og helt annet uttrykk vil mezzosopran Bettina Smith stå for når hun fremfører Philip Wilbys «Unholy Sonnets». Som en perle til alle brasselskere serverer vi også Dean Goffins klassiske «Rhapsody in Brass». Korpset dirigeres av maestro Karl Ole Midtbø, og vi er heldige som har fått Torstein Aagaard-Nilsen til å lede oss gjennom konserten.

Les mer

Før-NM konserter med Krohnengen Brass Band

Vi er godt i gang med oppkjøringen til NM 2008, og som vanlig har du mulighet til å høre korpset fremføre sitt NM-program før mesterskapet går av stabelen. Korpset ledes i år av Ray Farr, og datoene for konsertene er søndag 3. februar og onsdag 6. februar.

Les mer

Krohnengen Brass Band til Festspillene i Bergen 2008

Krohnengen Brass Band og Stavanger Brass Band er invitert til å gjøre en egen konsert under Festspillene i Bergen 2008, som en del av det offisielle programmet. Vi kommer tilbake med flere detaljer, men sett av datoen 30. mai 2008 allerede nå, og gjør deg klar for en uforglemmelig konsertopplevelse på Ole Bull Scene i Bergen!Festspillene i Bergen presenterer kunst i alle sjangre, musikk, litteratur, teater, dans, opera og billedkunst. Festspillene i Bergen er den største musikk- og teaterfestivalen i Norden.Lenker:Stavanger Brass BandFestspillene i BergenOle Bull Scene

Les mer

God jul og godt nytt år fra KBB

Første halvdel av en hektisk sesong for korpset er over, og vi ser nå frem til en særdeles fortjent juleferie. De 2 tradisjonelle julekonsertene vår ble som vanlig en suksess, og her kan du titte på bilder fra Verftet og laste ned litt av programmet vi fremførte på konsertene.

Les mer

Julenatt i Sandvikskirken

Søndag 16. desember kl. 19.00 inviterer vi til et lite avbrekk i julestria. Vi holder julekonsert i Sandvikskirken og får i år høre vår egen Birgitta Fjell Helleland som sangsolist, både sammen med korpset og sammen med pianisten Eirik Børsheim.

Les mer

Julejazz på Verftet

Fredag 14. desember kl. 20:00 presenterer Krohnengen Brass Band med venner den årlige «Julejazz på Verftet». I år er det fjerde året på rad at denne suksessen blir arrangert. Fullt hus, åpen bar, høy stemning, de beste solistene, funk, soul, pop og jazz er stikkord for disse konsertene.

Les mer

SMS varslinger fra Krohnengen Brass Band

I tillegg til vårt nyhetsbrev per e-post kan du nå få tilsendt siste nytt om Krohnengen Brass Band til din mobiltelefon. Send KBB til 2229 for å aktivere tjenesten, som selvfølgelig er helt gratis å bruke.

Les mer

Trond til topps i Ungdommens Musikkmesterskap 2007

KBBs egen Trond Dale vant i helgen førsteplassen for kategorien slagverk i Ungdommens Musikkmesterskap 2007. Alle under 23 år kan delta i mesterskapet, og premien Trond stakk av med var bl.a. solooppdrag med Marinemusikken i Horten og under Festspillene i Nord-Norge. Vi gratulerer! Les artikkel på bt.no…

Les mer

Driver Krohnengen Brass Band med støy?

Universitetet i Bergen, Institutt for samfunnsmedisinske fag, Seksjon for arbeidsmedisin har i høst gjennomført et omfattende forskningsarbeid på hørsel og støy/kraftig lyd (forskernes oppfatning av musikk i brassband… ? ) i Krohnengen Brass Band.

Les mer

4. plass til KBB i Siddis Brass

Årets Mintzer program ble godt mottatt av dommerene, og KBB stakk av med en velfortjent 4. plass i årets Siddis Brass. Korpset er ikke beryktet for gode plasseringer i denne konkurransen, så vi er alle godt fornøyde med årets plassering.

Les mer

Bob Mintzer til Siddis

Vel, ikke Bob selv, men musikken hans. I år spiller KBB musikk av den amerikanske storband komponisten, arrangert for anledningen av Reid Gilje og Steinar Sætre.

Les mer

Verdens beste bursdagspresang

Det er nesten som man skulle tro det var en planlagt strategi, for på bursdagen til Oddvar kom verdens mykeste pakke til verden.

Les mer

Edvard i messingdrakt

Flott tuttiklang og gode solister i korpset, forførende og virtuost klaverspill og vakker sang. Fredag 28. september presenterte Krohnengen Brass Band under ledelse av Karl Ole Midtbø en helstøpt og stemningsfull konsert med Edvard Grieg som tema.

Les mer

Fullt hus for Krohnengen og Krohnengen

Meyermarken Bydelshus var tirsdag 25. september fylt til randen med et spent publikum som var kommet for å høre årets utgave av den tradisjonsrike felleskonserten til Krohnengen Brass Band og Krohnengen Skoles Musikkorps.

Les mer

Reisebrev fra Danmark

Kornetter? – Ja! Horn? – Ja! Euphonium og baryton? – Ja! Tromboner? – Ja! Tuba og slagverk? – Ja! Dirigent med datter? – Jaaaaa! Med opprop og forvissing om at var alle tilstedet startet Danmarksturnéen på Meyermarken Bydelshus onsdag morgen. Turen gikk først over fjellet med buss til Oslo og videre med båt til Frederikshavn.

Les mer

Krohnengen Brass Band hyller Edvard Grieg

Det er i år 100 år siden Grieg døde, og korpset markerer dette med konsert 28. september kl. 19:00 på Troldhaugen. På repertoiret står bl.a. et nytt stykke av komponisten Morgan Juel Stavik, student ved Griegakademiet.

Les mer

KBB drar på Danmarksturné

Etter vellykket oppstartseminar og konsert med Øystein Baadsvik er Krohnengen nå i full gang med forberedelser til Danmarksturné. Vi reiser onsdag 12. september og er tilbake natt til mandag 17. september. Turnéens musikalske leder er vår faste dirigent Karl Ole Midtbø. I notekofferten har vi med verker av blant andre Bergens to store sønner Edvard Grieg og Ole Bull.

Les mer

Herman og KBB på «det hellige fjell»

29. august var det høytidlig åpning av de nye «Fløytrappene» ved Fløybanens øvre stasjon, og hele det politiske Bergen, Krohnengen Brass Band, Christine Gulbrandsen, Bergen Nord Kammerkor og en drøss med turister var på plass.

Les mer

Oppstartseminar med Øystein Baadsvik

Tubaisten Øystein Baadsvik burde være kjent for de fleste musikere med respekt for seg selv, og en ørliten interesse for messing. Verdensstjernen besøkte korpset under vårt årlige oppstartseminar, og dermed burde standarden for resten av sesongen være satt.

Les mer

© 2023 KBB

Toppen ↑