Krohnengen Brass Band er godt i gang med oppkjøringen til et av årets høydepunkt; norgesmesterskapet for brass band 2020. Vi skal delta i elitedivisjon under ledelse av vår NM-dirigent professor Nicholas J. Childs. Vi gleder oss til å entre scenen i Grieghallen for vår fremføring av pliktnummer fredag 7. og selvvalgt lørdag 8. februar.

Fredag 7. februar fremfører vi årets pliktnummer. Spillerekkefølgen trekkes samme morgen. Årets pliktnummer er «Myth Forest (Hestefallstjønn) – Et tonedikt for brass band». Stykket ble skrevet som pliktnummer til EM brass 2013 i Oslo av Stig Nordhagen. Komponisten skriver selv om verket: Ikke langt fra der jeg bor, inne i skogen, ligger Hestefallstjønn. Dette stykket er en beskrivelse av tjernet, med stemninger og lyder man kan føle og ane.

Lørdag 8. februar entrer vi scenen klokken 16:45 for å fremføre vårt selvvalgte verk «Fraternity». Stykket ble skrevet til EM for brass band i 2016, og er inspirert av Frankrikes største gruveulykke: Katastrofen i Courrièresi. I syv deler skildrer komponisten alt fra den daglige gruvedriften, til katastrofen som inntraff og minnet til de over 1000 omkomne. Det er en sterk historie og et legendarisk verk.

Det blir også mulighet for å høre oss i forkant av NM. Tradisjonen tro ønsker Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Krohnengen Brass Band velkommen til før-NM-konsert i Grieghallen mandag 3. februar kl. 19:30. Her får publikum anledning til å høre to elitekorps i storslag teste NM-formen, når de fremfører sine tolkninger av årets pliktnummer og sine selvvalgte verk.

Onsdag 5. februar kl. 19:00 er det duket for 3 x Krohnengen i Grand selskapslokaler, hvor publikum får høre Krohnengen Brass Band, Krohnengen Old Star og Krohnengen Skoles Musikkorps.

Vi gleder oss til årets norgesmesterskap og håper mange tar turen til Grieghallen for å høre våre fremføringer. Er du ikke i Bergen får du med deg konserten på ( livestream.com/NMF ). Før årets mesterskap braker løs, gjenstår en kjekk og målrettet øvingsperiode under ledelse av professor Childs.