Krohnengen Brass Band er godt i gang med oppkjøringen til et av årets høydepunkt; norgesmesterskapet for brass band 2018. Vi ser frem til å entre scenen i Grieghallen 9. og 10. februar med vår dirigent professor Nicholas J. Childs, for å fremføre Aubade og Extreme Make-over.

Årets pliktnummer i elitedivisjon er Aubade – Dawn Songs of the Fabulous Birds av Torstein Aagaard-Nilsen, komponert til EM for brass band i Bergen i 2003. Stykket tar utgangspunkt i komponistens fasinasjon av fuglenes allsidige musikalske språk, samt lyden av vingekledde skapninger som bare finnes i myter og legender. Fuglene synger ikke lange melodier eller lange fraser, men bruker lyder og signal som formes i korte motiv. Dette gjenspeiles i stykket, blant annet ved at tradisjonelle element som melodi og harmoni er kombinert med lyder som ikke er så vanlige å høre i brass band.

Som selvvalgt stykke skal vi fremføre Extreme Make-over av den nederlandske komponisten Johan de Meij. Stykket består av en rekke musikalske metamorfoser basert på Tchaikovskys fantastiske Andante cantabile, som igjen er basert på en russisk folketone. Fra en rolig start, via fuger og stemte glassflasker, tas publikum med på en suggererende reise mot en mektig avslutning.

Tradisjonen tro ønsker Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Krohnengen Brass Band velkommen til Før-NM-konsert i Grieghallen mandag 5. februar kl. 19:30. Her får publikum anledning til å høre to elitekorps i storslag teste NM-formen når de fremfører sin tolkning av pliktnummeret og sine selvvalgte verk.

Onsdag 7. februar kl. 19:30, kan du høre oss i Nygård kirke sammen med Laksevåg Musikkforening.

Vi gleder oss til årets norgesmesterskap og håper mange tar turen til Grieghallen både fredag og lørdag for å høre våre konserter. Før den tid, gjenstår en intens og målrettet øvingsperiode under ledelse av Joe Cook, frem til professor Childs leder oss siste uken frem til NM.

Tidspunktet for vår fremføring av «Aubade» kunngjøres kl. 13:30 på fredagen. Lørdag 10. februar kl. 16:15 fremfører vi «Extreme Make-over». Vel møtt!