Helgen 6.-7. februar går norgesmesterskapet for brass band av stabelen i Grieghallen, og vi i Krohnengen Brass Band gleder oss stort til å gå på scenen sammen med vår eminente sjefsdirigent Harald Eikaas.

Å delta i norgesmesterskapet er et av årets høydepunkt for mange korps, slik det også er for musikantene kledd i svart og gull. Men NM er også mer enn et av årets høydepunkt, og ordskyen i denne saken er et bilde på hva både oppkjøringen til og selve deltakelsen i mesterskapet betyr for alle oss i KBB.

Pliktnummer for årets NM er «Of distant memories» av Edward Gregson fra 2012. Gregson omtaler verket, som har undertittel «Music in an olden style», som en hyllest til de tidligste brass band komponistene.

Som selvvalgt stykke skal KBB spille «Myth Forest – Hestefallstjønn» av Stig Nordhagen. Verket ble bestilt av NMF som pliktnummer til EM for Brass Band i Oslo i 2013. Nordhagen skriver selv om «Myth Forest»: «Ikke langt fra der jeg bor, inne i skogen, ligger Hestefallstjønn. Dette stykket er en beskrivelse av tjernet, med stemninger og lyder man kan føle og ane». Verket starter med at solen stiger opp, og kaster sine stråler gjennom morgentåken mot tjernet, før de store og små innsektene våkner til liv, og fuglene søker mot vannet. En dramatisk del overtar i «Black water abyss», før vannliljene stiger opp fra bunnen og bryter vannflaten. Verket avsluttes med at alle skogens skikkelser kommer frem og ekstatisk danser inn i natten. Vi i KBB gleder oss til å fremføre dette fantastiske stykke norsk musikk fylt av vakre melodilinjer, trolsk stemning og suggererende rytmer.

Nå gjenstår de siste forberedelser, før det braker løs i Grieghallen neste helg. Krohnengen Brass Band spiller pliktnummer fredag 6. februar kl. 20.00 og selvvalgt lørdag 7. februar kl. 15.45.

Håper vi sees der!