Når:lørdag 7. november 201507.11.2015 kl. 16:30
Hvor:Stavanger Konserthus
Dirigent:Bjørn Breistein

Det nærmer seg et av korpssesongens store høydepunkter, underholdningskonkurransen Siddis Brass Festival. Konkurransen går av stabelen 7. november i Stavanger Konserthus. I år, som i fjor, deltar Krohnengen Brass Band under ledelse av vår faste dirigent Bjørn Breistein.

Vi skal denne gangen fremføre et program som har fått tittelen «Thunder and Lightning», og programmet er preget av musikk med inspirasjon fra naturen og naturkreftene.

Program

When Thunder Calls - Cooper, Paul L.

O.R.B. - Anderson, Charles

Dance Into The Light - Rock, Richard
Solist: Anita Milde, horn

Archie Beaton - Mason, John, arr. Rydland, Frode
Solist: Helene Reigstad

Titan's Progress - Pallhuber, Hermann (Finale)

Tordenværet, i When Thunder Calls symbolisert med slagverket, kaller de andre instrumentgruppene inn på scenen hvor de presenterer seg selv.

Kuler og krutt mot kultur: en høyaktuell problemstilling idag når de norske millitærkorpsene igjen dessverre er nedleggingstruet. Man forbinder gjerne militærkorps med janitsjarbesetning, men marsjen O.R.B. er skrevet til Oldham Rifle Brigade Band, et av de eldste kjente engelske brassband. Korpset var militært fra ca 1870 til 1930.

Vi mennesker har en naturlig søken mot lyset, og Dance into the Light er lyst og lett i karaktér! Stykket byr på danserytmer og virtuoisitet i skjønn forening.

Archie Beaton var en høyt elsket prest fra Ayrshire, Skottland. Han var meget opptatt av keltisk kultur og dens forhold til naturen og naturkreftene.

Gustav Mahlers første symfoni, sterkt inspirert av naturen og naturkreftene, er inspirasjon til Hermann Pallhubers Titan’s Progress, hvor KBB her fremfører finalen. På Mahlersk vis er musikken vakker, virtuos, melankolsk og mektig.

Vi gleder oss stort til å entre scenen i Stavanger Konserthus for å fremføre Thunder and Lightning 7.november kl. 16:30, og ønsker alle deltakere lykke til i konkurransen.

Før vi setter kursen mot Stavanger skal KBB spille før-siddis konsert onsdag 4.november i Askøyhallen kl. 18:00.

Vi sees på Siddis!