Torsdag 10. juni reiser korpset på konsertturnè til England og Wales. Den siste tiden har gått med til forberedelser og innøving av et rikholdig konsert-repertoar. Med oss i kofferten har vi mye god norsk musikk og et konsertprogram beregnet på å underholde det britiske publikum.

Vi skal holde fire konserter og foreta en radioinnspilling i løpet av de dagene vi er på reise.

Flyet går fra Bergen til Manchester torsdag morgen, og allerede torsdag kveld holder vi vår første konsert i samarbeid med The Haydock Band. Konserten går av stabelen i St. Helens – like utenfor Liverpool, og vi regner med at det blir god anledning til å bli kjent med både verter og publikum under sosialiseringen etterpå.

Fredag formiddag skal vi i studio sammen med Frank Renton og producer Al Booth – det er innspilling til BBC’s «Listen to the band».

Kvelden tilbringes på Warle High School hvor vi har konsert med to av skolens egne korps. Wardle High School har egne korps på alle klassetrinn, og det ryktes om veldig stor interesse for konserten der borte.

Lørdag morgen må korpset tidlig opp, vi reiser videre til Beumaris i Wales – hvor det blir utekonsert i Castle Square. Seindorf Beumaris Band er verter og hjelper med tilretteleggingen av konserten.

Etter oppholdet i Beumaris drar vi samme ettermiddag videre til Harlec – Wales hvor vi om kvelden holder konsert i Harlec Teathre, verter for konserten er Harlec Silver Band.

Under oppholdet i England og Wales vil KBB bo på hotel Jurys Inn Manchester og St. Davids Hotel i Harlec.

Korpset ser frem til noen begivenhetsrike dager i England og Wales, og ønsker samtidig velkommen til konsert på Meyermarken Bydelshus tirsdag 15. juni. Da vil vi presentere det beste av det vi tok med oss av program på turneen.

Krohnengen Brass Band vil benytte anledningen til å takke Morten E. Hansen for uvurderlig hjelp med å få til denne turneen. Han har brukt tid og kontakter for å hjelpe KBB med å tilrettelegge både konserter, radioinnspilling og overnattinger, og uten ham ville vi ikke klart å organisere denne turen på den korte tiden vi hadde til rådighet.