Det er i år 100 år siden Grieg døde, og korpset markerer dette med konsert 28. september kl. 19:00 på Troldhaugen. På repertoiret står bl.a. et nytt stykke av komponisten Morgan Juel Stavik, student ved Griegakademiet.

Stykket har sin urfremførelse i Danmark uken før, men har altså «Norgespremiere» på denne konserten. Om «An Evening Among the Mountains» skriver Morgan: «Stykket er skrevet som en hyllest til Edvard Grieg. Da jeg begynte å arbeide med stykket ble det ganske klart for meg at jeg ikke ønsket å etterligne Grieg. Å gjøre det ville fort få noe parodisk over seg. Når det er sagt, så er stykket skrevet i en stil som er langt fra moderne. Kanskje man kan si at min hyllest til Grieg ble å skrive et stykke musikk som jeg føler er min egen musikk, satt inn i rammer fra fortiden. Om det er mulig å gjøre det uten å likevel bli parodisk er et spørsmål jeg ennå ikke har funnet et svar på. Stykket er ikke direkte programmusikk, men jeg hadde fjellet som et slags indre bilde da jeg skrev stykket. Selv om jeg har hatt mine små indre bilder av hva de forskjellige delene av stykket beskriver, så vil jeg at lytteren skal skape sine egne, derfor unngår jeg å kommentere dette videre.»Grieg sin egen musikk er selvsagt sentral på konserten, men vi har også funnet plass til et par andre komponister. Med oss på klaver har vi Marita Rabben, også hun student ved Griegakademiet. Hun vil bl.a. annet akkompagnere korpsets egen flugelhornist, Birgitta, som i tillegg til messingblåser er en dyktig sanger. Konserten dirigeres av korpsets faste dirigent Karl Ole Midtbø.Når: Fredag 28. september kl. 19:00Hvor: Troldsalen på TroldhaugenPris: 100,- / 80,- (barn, studenter og honør)Vel møtt!