Etter en velfortjent sommerferie er korpset klar til sesongens første prøve tirsdag 21. august. Vi har en spennende sesong foran oss, og vi gleder oss til nye konserter, nye medlemmer og ikke minst nye dirigenter.

Først ut er oppstartseminar i Eidfjord sammen med Krohnengen Skoles Musikkorps, og vi ser frem til å styrke båndene ytterligere med “vårt” skolekorps. Fra og med denne sesongen vil skolekorpset flytte sine prøver fra Krohnengen Skole til Meyermarken Bydelshus, og da er bydelens 3 korps (KSM, SUK og KBB) endelig samlet under samme tak. Sesongens første konsert er søndag 16. september, da sammen med Askøy Brass Band.

Vi har noen nye medlemmer i år, og vi veldige glade for at de har valgt KBB som sitt korps. Vi ser frem til å bli bedre kjent med dem, og de vil bli behørig presentert i en fremtidig artikkel på kbb.no.

Gary Peterson fortsetter som korpsets sjefsdirigent, og med seg i år har han fått Harald Eikaas og Allan Withington. Harald har korpset kjent noen år, da vi ved flere anledninger har fungert som “praksiskorps” for Griegakademiets studenter i ensembleledelse. Harald leder dette studiet. Vi ble bedre kjent med ham i fjor da har dirigerte KBBs påskekonsert, og erfaringen var så positiv at vi har valgt Harald som sesongens NM-dirigent. Vi gleder oss! Allan var i en årrekke korpset faste dirigent, og etter noen års fravær returnerte han i fjor og tok korpset til topps i Grenland Brass Festival. Nok et positivt møte, og så positivt at han i år er booket inn til den tradisjonelle julekonserten vår, og også solistkonserten senere i sesongen. Vi gleder oss til det også!

Følg med på kbb.no og facebook.com/krohnengen for flere nyheter og oppdateringer i tiden som kommer!