Når:søndag 2. september 201802.09.2018 kl. 19:00
Hvor:Korskirken
Dirigent:Jane Westervik
Pris:150,- / 100,- (Skolekorpsmusikanter gratis)

«Klassisk brass» – en hyllest til NMFs 100-års jubileum, norsk brassbandbevegelse og Howard Snell. KBB åpner sesongen med konsert i Korskirken søndag 2. september klokken 19:00 under ledelse av Jane Westervik.

Programmet består av klassikere som er komponert og/eller arrangert av Howard Snell. At konsertprogrammet består av Snell er ingen tilfeldighet.

Howard Snell kom til Norge i 1987 med en svært bred musikalsk bakgrunn, vidtspennende fra Salvation Army til 16 år som solotrompetist i London Symphony Orchestra. Helt fra han kom til Norge som dirigent for Eikanger-Bjørsvik Musikklag har Snell bidratt til å utvikle norsk brassbandbevegelse.

I Norge startet hans nye karriere som brassbanddirigent, der han begynte å fundere på hvordan bygge opp et korps. Hvordan kan et korps komme på et så høyt nivå som mulig, både musikalsk, teknisk, musikkforståelse osv. Snell forstår fort at han trenger å bygge opp alle musikantene i bandet til å bli selvstendige tenkende utøvere, med god musikalsk smak, kompetente ensemblemusikere og med god arbeidsmoral. Men hvordan gjør man dette? Noe av det Snell gjorde, var å plukke ut god musikk fra sin rikholdige bakgrunn. Han arrangerte den med et fantastisk håndverk som ingen hadde sett maken til.

Som en hyllest og takk til Howard Snell, ønsker KBB å presentere et knippe av hans arrangement på vår konsert, fra kompnister som Berlin, Bizet, Bach, Khatchaturian, Tchaikovsky og Snell selv.

Vi gleder oss til «Klassisk brass» og ønsker med dette vel møtt til sesongåpning i Korskirken!