Når:lørdag 5. november 201605.11.2016 kl. 14:15
Hvor:Stavanger Konserthus
Dirigent:Bjørn Breistein

Torstein Aagaard-Nilsen og Abba. En heller usannsynlig konstellasjon tenker kanskje mange, men for Torstein var det et helt naturlig valg når han først skulle arrangere et komplett Siddis-program for KBB.

Korpset stiller altså på scenen i år med et helt nytt program, dirigert av Bjørn Breistein og arrangert av Torstein Aagard-Nilsen. Vi er veldige glade for å ha Torstein med på laget, og lar ham fortelle selv:

«Jeg har aldri gjort et helt SIDDIS-program – helt sant! Jeg har vært heldig å bli spilt og bl.a. Bjørn har ved en tidligere anledning basert hele program på utvalg av originalverk fra min penn. Jeg har gjort det selv også, men det begynte for min del med at David King i ’97 ville ha et program. Han hadde imidertid plukket ut det meste og trengte bare et par helt nye ting til konseptet «Voice of the Vikings». Samtidig skapte vinnerprogrammet til King/MML en idé om at alle program måtte inneholde en rød et eller annet. Neida, eller joda, vi vet alle at det var Peter Grahams «Cry of the Celts» fra EM i 1997 som «startet det hele». I et svakt øyeblikk har jeg antagelig tenkt (eller sagt?) noe slikt som at dersom jeg skulle få tid til å gjøre et helt SIDDIS-program, måtte det bli et rent Abba-program.

ABBA

Musikk av Benny Andersson, Stig Anderson & Björn Ulvaeus

I Wonder (Departure) – The Album 1977
Solist: Monika Heggholmen, trombone

Lay All Your Love On Me – Super Trouper 1980

Does Your Mother Know og As Good As New (Mash-Up ABBA) – Voulez-Vous 1979

Like An Angel Passing Through My Room – The Visitors 1981
Solist: Anita Milde, horn

Money, money, money (Twisted Money) – Arrival 1976

Arrival – Arrival 1976
Solist: Hildegunn Lie, Eb kornett

Min gode venn Bjørn klarte å få meg til å gjenta dette på en av våre etterhvert mange nydelige kvelder med god mat og drikke. Maten blir man raskets ferdig med, så vi sørger alltid for å ha nok rødvin. Det hadde vi også den kvelden. Vi passer også på at vi treffes som par, og når damene er med, ender det med sang. Ja, en heltakustisk og hyggelig form for karaoke. Det er ikke så mange som har kompet Bjørn når han synger Berthold Brecht.. men det har jeg!

Og i disse sangbøkene finnes det mye bra. Egentlig er det bare bra ting i bøkene, fra ulike sjangre, all den tid bare de beste låtene overlever. Dermed også Abba. Det er bare å innrømme det: Det finnes noe som heter kvalitetspop, og svenskenes helt utrolig suksess mer enn ti år før A-ha, og fortsatt suksess, har rett og slett med kvaliteten å gjøre. De gutta gjorde utrolig god pop, og bandet leverte konserter i verdensklasse. Dette har jeg alltid visst, men det er ikke noe mannfolk snakker om.. Helt til Bjørn bekjente seg som Abbafan. Ok, kanskje den mer mørke og melankolske siden av Abba, men likevel: Abba.

Før-Siddis konserter

De som ikke skal til Stavanger har sjansen her:

30. oktober kl. 18:00 på Skranevatnet Skole

31. oktober kl. 18:30 på Hellen Skole

Så der trallet vi og sang, med våre adskillig mer velklingende bedre halvdeler i forgrunnen, og havner innom en og annen Abba-låt, som igjen avstedkom en diskusjon om kvalitetspop, og ditto bekjennelser. Bjørns utrettelige arbeid med repertoare, også til SIDDIS, og min etterhvert løse tunge.

Sånn kan altså et SIDDIS-program bli til, det første rene Abba-program, iallefall i elitedivisjonen, og uansett med bare nye, arrangement. Tusen takk til Bjørn Breistein og KBB for oppdraget!»

Vi gleder oss stort, og håper se dere alle i Stavanger Konserthus 5. november kl. 14:15!