Det er nå gått over syv år siden Krohnengen spilte inn sin forrige CD, «Velkomne med Æra», i 2003. Det er altså på høy tid at korpset blir plateartister igjen, og helgen 8. – 10. oktober ble første del av Krohnengens nye CD spilt inn i Biskopshavn kirke.

I tillegg til korpset er mange aktører involvert, og flere av dem har mer enn én rolle å fylle. Dirigent er KBBs sjefsdirigent Gary Peterson og produsent er trompeter i Bergen Filharmoniske Orkester, Martin Winter. Solist på flugelhorn er enda en trompeter fra BFO, Allan Withington. Martin og Gary deltar også som musikere på innspillingen, samt at Gary har arrangert mye av musikken. To andre musikere som også bidrar er pianisten Jarle Rotevatn og BFO-klarinettisten Håkon Nilsen. Lydmann er Kjetil Høidal. Med på prosjektet har vi også en av de mest spennende arrangørene for brassband, Svein Henrik Giske.

Musikken som skal spilles inn er bl.a. begge Jazz-suitene til Sjostakovitsj, Debussys «La fille aux cheveux de lin», Joplins «Solace», Gershwins «Prelude nr. 2», Bernsteins «Prelude, Fugue and Riffs» og Allan Withington er solist i Ed Athertons solo for flugelhorn, «The Armadillo and the Cello». Med unntak av Debussy og Atherton, er all musikken arrangert til innspillingen av Gary Peterson og Svein Henrik Giske.

Del to av innspillingen foregår i juni 2011.

Se bilder fra innspillingen her.