Til helgen går Oslo Brassfestival av stabelen. I den forbindelse arrangerte vi i går huskonsert på Meyermarken bydelshus. Her fremførte vi våre to konkurranseprogram – «Mozart Mirrors» og «A tribute to Michael Antrobus». Vi fikk god respons fra publikum og har stor tro på at vi skal gjøre en god figur i Oslo.

KBB deltar på festivalen for første gang, og er én av totalt 25 deltakende brassband. Det er fire divisjoner, og vi deltar i elitedivisjonen. Alle korpsene skal spille to konserter, på to forskjellige scener. Fredag 28. april er det kirkekonsert i Kulturkirken Jakob. Vi spiller vår konsert klokken 20:55 og gleder oss til å fremføre «Mozart Mirrors». Lørdag 29. april klokken 22:00 kan du høre oss fremføre vårt underholdningsprogram, «A Tribute to Michael Antrobus», som siste korps ut i det gamle Astrup Fearnley-museet.

«MOZART MIRRORS» – KULTURKIRKEN JAKOB, FREDAG KL. 20.55

Dette programmet er utviklet for å demonstrere forskjeller på musikk av Mozart og hans forgjengere. Vi åpner og avslutter med selve «fasiten» fra Mozarts overtyre, The Marriage of Figaro. Fortsettelsen tar oss med på en reise tilbake i tid, der vi får et innblikk i utviklingen av tidlig instrumental- og koralmusikk frem til Mozarts tid.

Vi får innsikt i verk og komponister som kunne vært en inspirasjon for Mozart. Bearbeidingen og sammenstillingen av disse verkene, sammen med linkene, har som mål å skape et moderne uttrykk som reflekterer ulike aspekter av Mozarts eget arbeid.

The Marriage of Figaro (W. A. Mozart, arr. B. Hazelgrove)

Link 1 (R. Dewhurst)

Welcome To All The Pleasures: Here the Deities Approve (H. Purcell, arr. R. Dewhurst)
Solister: Jannicke Ellingsen og Richard Antrobus

Link 2 (R. Dewhurst)

Lascia ch´io Pianga (G. F. Handel, arr. R. Dewhurst)
Solist: Børge Styve

Sonata K. 455 (D. Scarlatti, arr. R. Dewhurst)

Bransle de Champaigne II (C. Gervais, arr. R. Dewhurst)
Solister: Børge Styve og Helene Lefebvre Grimsgaard

Link 3 (R. Dewhurst)

Finale – The Marriage of Figaro (W. A. Mozart, arr. B. Hazelgrove)

«A TRIBUTE TO MICHAEL ANTROBUS» – GAMLE MUSEET, LØRDAG KL. 22.00

Programmet er satt sammen av musikk Michael selv har arrangert, musikk han likte svært godt og som betydde mye for han.

Få personer har spilt en så stor rolle i utviklingen av den moderne norske brassbandbevegelsen som Michael Antrobus.

Michael kom til Norge i 1981 og var fra første stund en viktig drivkraft i utviklingen av Norge som en ledende brassbandnasjon. Han har vært gjestedirigent for Krohnengen Brass Band ved flere anledninger de siste årene, sist i juni 2016. Under Oslo Brassfestival sitter 4 av hans barn (Richard, Nina-Mari, Edward og Margareth Antrobus) på scenen med Krohnengen Brass Band, og vi skal blant annet få høre solistinnslag fra Margareth og Nina-Mari.

Gonna Fly Now – arr. Michael Antrobus
Solist: Torstein Holmås

The Show Must Go On – Brian May

Love of my life – Freddy Mercury, arr. Svein Henrik Giske
Solist: Margareth Antrobus

Queen – Interlude – arr. Fredrick Schjelderup.
Solist: Nina Mari Antrobus

Another One Bites The Dust – John Deacon, arr. Svein Henrik Giske

Minuano – P. Metheney, arr. Ray Farr
Solister: Horngruppen, Børge Styve og tubagruppen

Til slutt vil rette en takk til Oslofjord Brass for at de arrangerer festivalen. Vi gleder oss til å innta hovedstaden og håper mange kommer for å høre oss når vi fremfører våre konkurranseprogram!