Det er endelig ny sesong og vi er godt i gang med forberedelsene til vår første konsert. Etter en litt rar vår der alle våre planlagte prosjekter ble avlyst, er det stor stas å få spille sammen igjen.

Sesongen vi har lagt bak oss var preget av musikalsk utvikling, god stemning og mange oppturer. Blant annet kan nevnes jubileumstur til England sommeren 2019, oppvarmingsband for BFO med verdenspremiere i Nygårdsparken og tidenes beste Siddis Brass med 2. plass. I kjølvannet av et vellykket Norgesmesterskap i februar og et fantastisk prosjekt i mars med trompetvirtuosen Adam Rapa, tok imidlertid sesongen en brå vending med koronapandemien, som la et lokk på samfunnet og kulturlivet.

Selv om vi måtte legge ned vår ordinære drift, holdt vi hjulene i gang med kreative tilnærminger til øving og sosialisering via digitale plattformer. Dette bidro til at vi kunne opprettholde og videreutvikle våre sosiale og musikalske ferdigheter. Vi var også heldige som fikk bidra med musikalske innslag på selveste nasjonaldagen, før vi avsluttet forrige sesong med en intern ensemblekonsert i tråd med gjeldende retningslinjer for smittevern.

Send SMS med kodeord «GRASROTANDELEN 883893972» til nummer 2020 for å gi din grasrotandel til Krohnengen Brass Band. Vi setter stor pris på det! Les mer om hvordan du kan støtte KBB…

Som vanlig er det noen medlemmer som forlater oss, og noen som begynner. Ved sommeravslutningen i juni spilte vår prinsipalkornett gjennom flere sesonger, Henning Anundsen, sin siste konsert med oss. Vi er utrolig takknemlige for Henning sin dedikasjon til KBB, for alle de magiske øyeblikkene han har skapt og den inspirasjonskilden han har vært, for på den måten å bidra til vår musikalske og sosiale utvikling. Vi håper vi ser deg igjen i svart og gull. Frem til dess gleder vi oss til å følge deg på kjente trakter som prinsipal i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Takk for denne gang, vi ses og høres.

Videre takker vi Erlend Henden for god innsats gjennom flere sesonger på vår solokornettrekke. Erlend har vært en sosial og dyktig musikant, som vi ønsker lykke til videre på solokornettrekken i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Takk for denne gang, vi ses og høres.

Anita Milde har gjennom flere sesonger vært vår solohornist og bidratt til vår musikalske utvikling. I tillegg har Anita gjort en solid innsats over flere år i KBB sitt styre. Sist, men ikke minst har Anita vært en lagspiller med et hjerte av gull, som har bidratt til vårt gode miljø. Tusen takk for innsatsen og på gjensyn.

Krohnengen Brass Band har gleden av å ønske noen få nye medlemmer velkommen til oss denne høsten. Vi er vi glade for å ønske velkommen Vegard Kristiansen Marøy (prinsipalkornett), Ingeborg Abelvik (solokornett), Ragnhild Gaupholm (3. kornett), Josefine Anthun (2. horn) og hospitant Tormod Berven Skjerve (slagverk).

Det er ikke til å legge skjul på at koronapandemien fortsatt påvirker vår hverdag, men gjennom kontinuerlig fokus på smittevern og avstandskrav i tråd med FHIs retningslinjer, er vi glade for at vi denne sesongen kan treffes og gjennomføre våre prøver og prosjekter tilnærmet som normalt.

Vi er utrolig glade for at vi også denne sesongen har med oss Jane Westervik som musikalske leder. Sammen med Helga Vetås, Grethe Tonheim og Hogne Holmås, har Jane lagt listen for en utviklende og spennende sesong! I tillegg er vi så heldige at vi også denne sesongen har fått med oss noen av verdens mest suksessfulle og respekterte brass band dirigenter; professor Nicholas Childs og professor Garry Cutt.

Vi gleder oss til sesongen og ønsker vel møtt til konsert lørdag 29. august klokken 18:00 i Fana kulturhus. Her har vi med oss Berit Opheim, som er en av landets mest aktede folkesangere og kvedere. På programmet står klassisk brass repertoar og ensemblemusikk, i tillegg til folkemusikk og kveding.

Følg oss gjerne i våre sosiale kanaler, for å ta del i små og store øyeblikk. Vi er å finne på Facebook, Instagram, Twitter og Youtube.