Oppkjøringen til norgesmesterskapet for brass, som går av stabelen i Grieghallen 5. –  6. februar, er allerede godt i gang for musikantene i Krohnengen Brass Band.

Denne helgen har KBB hatt besøk av basstrombonisten Mark Hampson, og vår musikalske leder, Bjørn Breistein, sier om besøket:

«Vi er stolte og glade over å ha en kapasitet som Mark her. KBB fokuserer sterkt på å utvikle samspillet innad i instrumentgruppene, og det er fantastisk at vi nå får anledning til å jobbe med Mark som er blant verdens fremste kapasiteter. Dette har vært en helg med hardt arbeid og mye inspirasjon!«

Mark Hampson er ansatt som basstrombonist i Orquesta Filarmònica de Gran Canaria, og har sin utdannelse fra Guildhall School of Music and Drama.Mark er fast medlem i Mahler Chamber Orchestra, og har vært basstrombonbist på samtlige prosjekt med Lüzerne Festival Orchestra. Han har spilt under bla. Claudio Abbado, Pierre Boulez, Kurt Masur, Daniel Harding og flere av verdens ledende dirigenter. Mark underviser over hele verden, og har bl.a. hatt workshop for Simon Bolivar Youth Orchestra i Venezuela.

Bjørn Breistein har dirigert National Youth Wind Orchestra, Sør Afrika, flere ganger, der Mark har undervist messingblåserne og de to har blitt gode venner. Det har derfor vært mulig å få Mark hit til Norge, for å jobbe med KBB. Mark har jobbet med alle gruppene i bandet, samt solistgruppene på Audivi Media Nocte, som er vårt selvvalgte verk til NM.

Audivi Media Nocte ble skrevet av den sveitsiske komponisten Oliver Waespi som pliktnummer til EM for brassband i 2011. Det er basert på Thomas Tallis sin motett med samme navn, et verk Oliver Waespi er dypt fascinert av.

Om vårt selvvalgte verk uttaler Bjørn Breistein:

«Stykket er formet som et musikalsk drama, med elementer som en Concerto Grosso, hvor solistgrupper akkompagneres av bandet. Det melodiske materialet i Thomas Tallis verk er et bærende element i stykket, som stilistisk beveger seg ubesværet gjennom århundrene. De lekne skiftene mellom virtuositet, romantisk sødme og funky rytmikk kan lede tankene til Leonard Bernsteins musikk. Audivi Media Nocte, er intet mindre enn en gavepakke av et brassbandverk, svært krevende for musikerne og strålende underholdning for publikum!»

Vi i KBB gleder oss stort til å fremføre både Audivi Media Nocte og årets pliktummer Searching for Light av Stig Nordhagen under årets norgesmesterskap.