Ess-kornettist i Krohnengen Brass Band, Hans Marius Andersen, er en talentfull og allsidig kar som sjelden eller aldri ligger på latsiden. Han tar de utfordringene han får på strak arm, og denne våren er det to store konserter på plakaten; med Forsvarets Musikkorps Vestlandet i Grieghallen på nasjonaldagen, 17. mai, og selve rosinen i pølsen; solistkonserten De Unges konsert med BFO – Bergen Filharmoniske Orkester, som er i Grieghallen torsdag 28. april kl 19.30.

Det har vært avholdt prøvespill i Bergen, Oslo, København og Stockholm, og i konkurranse med 90 andre unge talenter er Hans Marius plukket ut som solist med BFO til denne tradisjonsrike konserten som har vært avholdt siden 1938.

For Hans Marius betyr det svært mye å få en slik sjanse. Det er første gang han står som solist med et profesjonelt orkester og et stort skritt i riktig retning mot å nå sine mål.

Siden han var tre år har Hans Marius drømt å få gjøre en karriere som profesjonell, internasjonal solist, og denne konserten er en fin sjanse å få så tidlig i karrieren.

Til tross for sin unge alder har Hans Marius allerede oppnådd mye innen musikken gjennom å gi ut sin første CD-plate julen 2010, og samme høst ble han Norgesmester for solister.

Han er inne i sin andre sesong med Krohnengen Brass Band, et korps han sier skal ha sin del av æren for den musikalske utviklingen han har hatt.

«Hver uke hjelper musikerne og apparatet rundt KBB meg til å bli en bedre musiker og person. Det er et svært godt miljø i bandet, og et ypperlig sted å pleie samspillsferdighetene. Jeg ser frem til flere sesonger med Krohnengen Brass Band!» sier Hans Marius til kbb.no.

Krohnengen Brass Band er svært stolt av å ha Hans Marius med i korpset, og ønsker lykke til med solistkonserten med Harmonien!