Krohnengen Brass Band ble stiftet i 1969 og feiret med det 50 år i 2019. Vi ser tilbake på et innholdsrikt jubileumsår med mange oppturer og gode musikalske øyeblikk.

Et av høydepunktene fra året som har gått er seier i førstedivisjon NM brass 2019, under ledelse av Nicholas Childs. I tillegg vant våre venner i KOS tredjedivisjon NM brass.

2019 er året hvor vi innleder et spennende samarbeid med trompetlegenden Adam Rapa, noe som resulterte i en helaften på Sardinen USF Verftet. Videre var Adam Rapa med oss på oppstartsseminaret på Manger fhs og bidro med workshops. Vi gleder oss stort til gjensyn og konsert med Rapa våren 2020.

Tradisjon tro var Krohnengen Brass Band å se i Bergen sentrum på 17. mai, og programmet var som vanlig tett. Dagen ble toppet med at vi mottok prisen fra 17. mai-komiteen for «Stiligste innslag i Hovedprosesjonen».

Fredag 7. juni reiste vi på jubiléumsturné til England for å feire korpsets 50-årsjubileum! Her spilte vi flere konserter og deltok blant annet i en marsj- og hymnekonkurranse der vi stakk av med henholdsvis en andreplass og en førsteplass. Konsertene under turnéen ble dirigert av Garry Cutt.

Vi åpnet korpssesongen etter sommerferien med verdenspremiere i Nygårdsparken, og fikk æren av å være oppvarmingsband for Bergen Filharmoniske Orkester. Her presenterte vi et helnorsk konsertprogram med verker av blant andre Edvard Grieg, Geirr Tveitt og Harald Sæverud, alle med sitt opphav fra Bergen. Ettersom vi er et korps fra hjertet i Bergen synes vi det er viktig å fremme lokale komponister og deres komposisjoner, som kan beskrives som nasjonale kulturskatter.

I september inviterte vi til en storslagen jubileumskonsert i en fullsatt Peer Gynt-sal under ledelse av Nicholas Childs. Her feiret vi korpsets 50 år med resten av Krohnengen-familien som gjester (Krohnengen Old Stars og Krohnengen Skoles Musikkorps). På konserten fikk vi overvære utnevnelsen av Karl Ole Midtbø sitt æresmedlemsskap i Krohnengen Brass Band.

Det ble rekordstor deltagelse på KBB UNG 2019! Vi gleder oss allerede til neste KBB UNG, og håper å se både tidligere og nye deltakere i 2020!

Årets Siddis Brass ble nok en konkurranseopptur og resulterte i 2. plass i elitedivisjonen under ledelse av Garry Cutt. Dette er vår beste plassering noensinne i denne konkurransen.

På tampen av året ble vi nominert av det britiske brassnettstedet 4Barsrest til:

  • Contest Performance of the Year 2019
  • Lower Section Band of the Year 2019
  • Videre ble vår principal Henning Anundsen nominert av 4barsrest til «2019 Player of the Year» og han ble tildelt plass i «Årets Brassband». Vår NM-dirigent Nicholas Childs ble nominert til “2019 Conductor of the Year”.

Vi retter en stor takk til alle våre støttespillere! En spesiell takk til Grieg Foundation, Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune. Vi føler oss privilegerte for støtten vi mottar og ser frem til et fortsatt godt samarbeid!

Videre retter vi en stor takk til vår musikalske leder Jane Westervik og våre instruktører Hogne Olai Holmås, Helga Vetås og Grethe W. Tonheim for et solid arbeid med korpset i året som har gått.

Vi avslutter 2019 med å takke alle for året som har gått. Vi ønsker støttespillere, dirigenter, solister og ikke minst vårt publikum og våre følgere et godt og musikalsk nytt år!