Da er nok en sesong kommet til veis ende for Krohnengen Brass Band, og vi vil gjerne takke publikummere, dirigenter, støtteapparatet og alle andre som har bidratt. Som seg hør og bør på slutten av en sesong, har vi laget en liten sesongkavalkade, der vi oppsummerer en lærerik, utfordrende, sosial og utrolig kjekk sesong!

OPPSTARTSEMINAR I EIDFJORD

OPPSTARTSEMINAR I EIDFJORD

I slutten av august 2014 reiste KBB til vakre Eidfjord, sammen med dirigent Svein Henrik Giske. KBB startet sesongen med flere nye medlemmer, deriblant ny principal i Kristine Brennesvik-Karlsen. Helgen bestod av spilling, fotballkamp, rebusløp og mye moro, og vi reiste hjem fra Eidfjord spente på den kommende sesongen, og klare for den første konserten: Høstkonsert i Johanneskirken med dirigent Harald Eikaas.

Et fast element i KBB sin sesong er underholdningskonkurransen Siddis, som finner sted i Stavanger hver november. Ekstra kjekt var det at KBB under høstens konkurranse kunne entre scenen iført nye uniformer. De nye uniformene, i korpsets farger gull og svart, var mulig etter et generøst tilskudd fra Sparebanken Vest. Turen til Stavanger var vellykket, med oss hadde vi dirigent Bjørn Breistein og vårt utrettelige støtteapparat, og KBB returnerte til Bergen med en fin 5.plass.

Tradisjonen tro avsluttet vi høsten med Julenatt i Sandvikskirken, der vi hadde gleden av å ha med oss Bergen Domkirke sitt jentekor, Octavia. De flotte musikantene i KOS, Krohnengen Old Stars, deltok også på konserten sammen med KBB. I en hektisk førjulstid er julekonserten i den stemningsfulle Sandvikskirken et godt avbrekk for både publikum og musikanter.

NM 2014

NM 2014

Etter juleferie og nyttårsfeiring var det klart for korpsets mest hektiske periode, oppkjøringen til Norgesmesterskapet for Brass. For KBB innebærer det lange dager med egenøving, gruppeprøver og tuttiprøver, men også det tradisjonsrike nyttårsbordet der vi feiret hele miljøet rundt KBB. For oss i KBB er oppkjøringen til NM intet mindre enn ”the most wonderful time of the year”. Årets norgesmesterskap resulterte i store musikalske opplevelser og en flott 5.plass. Alle som har deltatt i NM vet at dette er hardt arbeid og det er mye som skal klaffe. Vi i KBB er heldige som har et stort støtteapparat rundt korpset, og i etterkant av NM kunne du lese dette om denne fantastiske gjengen på facebooksiden vår.

Støtteapparatet! #bløogdø

Støtteapparatet! #bløogdø

Denne fantastiske gjengen mennesker som sesong etter sesong bidrar til at vi som spiller i KBB kan konsentrere oss om musikken. Selve NM-helgen var intet mindre enn 15 personer fra støtteapparatet i aksjon for KBB. De lager mat og bærer slagverk, de baker kaker og steiker lapper, dekker bord og vasker opp, henter glemte uniformskjorter og legitimasjonskort, bærer muter og annet utstyr til og fra konkurranselokaler, de fikser de beste stolene til kresne trombonister, de følger oss på turer i inn- og utland, de deler alle våre opp- og nedturer, og de jubler høyere for oss enn noen andre.

De har KBB-hjertet utenpå hettejakken og vi kan aldri få takket dem nok. Ekte lidenskap har et navn: KBB sitt støtteapparat!

17 .mai på Shetlands-Larsens Brygge

17 .mai på Shetlands-Larsens Brygge

Sesongen fortsatte med Amerikansk aften i USF Røkeriet, med dirigent Svein Henrik Giske, og den tradisjonsrike Solistkonserten i Grieghallen, med dirigent Harald Eikaas. For KBB er også våren fylt av hardt arbeid og kjekke stunder i to av vårens vakreste eventyr: Loppemarked på Rothaugen skole og nasjonaldagsfeiringen i Bergen. Slagordet blø og dø for KBB har vel sjeldent vært mer passende enn på årets 17.mai. Mens regnet tidvis bøttet ned marsjerte vi i morgenprosesjonen og hovedprosesjonen, samt spilte ved kransenedleggelser og på Festplassen under talene for dagen, og til tross for litt stridige værguder ble 17.mai feiret etter alle kunstens regler.

Konsert med Langeland skulekorps på Stord

Konsert med Langeland skulekorps på Stord

For å avslutte en kjekk sesong vendte vi snuten mot Stord første helgen i juni, sammen med dirigent Michael Antrobus. På Stord spilte vi tre konserter, deriblant en sammen med Langeland skulekorps og en på Sveiomarknaden, som ble arrangert av Sveio skulekorps. I tillegg besøkte vi våre viktige støttespillere i Fylkesnes Bil. Turneen var en vellykket avslutning på en kjekk sesong med KBB, og det var en blid gjeng som sa god sommer etter retur til Bergen.

Det er noen musikanter som ikke skal være med KBB neste sesong, og vi vil gjerne takke Christian Hartvedt, Sigurd Ertvåg, Sølve Grødem Wold, Birte Sofi Thomassen, Thomas André Kristiansen Marøy og Vegard Kristiansen Marøy for en flott innsats i KBB!

Nå venter sommerferie, før vi i august møtes igjen klar for en ny sesong. Vi gleder oss allerede, sees til høsten!