Krohnengen Brass Band er stolte av å kunne presentere Bjørn Breistein som fast dirigent fra sesongstart 2015. Bjørn Breistein har vært en del av KBB i flere sesonger, men går nå inn i en ny rolle som vår musikalske leder.

Bjørn Breistein fikk sin utdannelse ved Griegakademiet i Bergen. Fra 1996 til 2013 jobbet Bjørn som musiker i Forsvarets Musikkorps, Kristiansand, og Sjøforvarets Musikkorps, Bergen. Som dirigent har Bjørn Breistein jobbet med en rekke ulike ensembler, blant annet Pleven Philharmonic Orchestra, Bulgaria og National Youth Wind Orchestra, Sør-Afrika. Han har en spesiell interesse for ny musikk, og har ledet uroppførelser av flere verker.

«Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på jobben som fast dirigent for KBB, og jeg er stolt og glad over å ha fått denne tilliten fra korpset. Jeg bor selv i Ytre Sandviken, og det er klart det er ekstra stas å få lede min hjembys eget elitekorps! Jeg har jobbet med KBB flere ganger det siste året, og synes korpset og jeg har god kjemi. Det er mange utrolig dyktige unge musikere i korpset, noe som lover veldig godt for tiden framover.»
– Bjørn Breistein

Vi gleder oss til samarbeidet og ønsker Bjørn hjertelig velkommen til Krohnengen Brass Band. Allerede denne sesongen er Bjørn gjestedirigent under vår årlige solistkonsert i Peer Gynt salen, 25. april.

Vi vil gjerne takke Harald Eikaas for en formidabel innsats som sjefsdirigent for KBB siden høsten 2012, og gleder oss til å kunne ønske Harald velkommen tilbake som gjestedirigent ved senere anledninger.