I år, som i fjor, ble 17. mai litt annerledes. Krohnengen Brass Band bidro til en verdig markering av nasjonaldagen, med et tett program fra morgenen av.

Til tross for koronapandemi og en annerledes oppladning og gjennomføring enn det vi er vant til, var det stor stas når vi tradisjonen tro fikk være med på å skape 17. maistemning under trygge forhold i tråd med de gjeldende smittevernrestriksjonene.

Som tidligere år kunne vi ses og høres flere steder i Bergen by. Nytt av året var at vi også tok turen til sjøs i forbindelse med byfjordsparaden, som i år hadde rekordoppslutning.

Vi startet dagen med mindre ensembler, deriblant under kransenedleggelsene på Shetlands-Larsens brygge og på Assistentkirkegården ved graven til Fredrik Meltzer, som foreslo det norske flagget for 200 år siden.

Videre mønstret vi på veteranskipet «MS Vestgar» for å ta del i byfjordsparaden. Her bidro vi med et variert program, som ble avsluttet med salutt og avspilling av «Ja, vi elsker».

Vi i KBB storkoste oss i strålende bergensvær både til lands og til vanns, og retter en stor takk til 17. mai-komitéen i Bergen for godt samarbeid og kreative planer for en best mulig feiring etter forutsetningene. Det var inspirerende å bidra til en trygg og fin nasjonaldagsfeiring for alle i Bergen og omegn.